dimecres, 25 de febrer del 2009

VALÈNCIA MEDIEVAL

Avui hem fet una activitat pel centre de València, pel casc antic de la ciutat. És un recorregut que organitza Octubre Centre de Cultura Contemporània. Consta de dues parts: la primera consisteix en una lectura de textos, situacions diàries. Després hem visitat l'edifici, EL SIGLO VALENCIANO que eren uns grans magatzems. Des del terrat hem pogut veure una vista molt interessant, els terrats i les teulades dels edificis que l'envolten, els campanars de Sta. Caterina, el Micalet i el de Sant Martí, en aquests moments en restauració; de l'altra banda es veu el Mercat Central, els Sants Joans i els seus penells, la cotorra i el pardal, com es coneixen popularment.
Després de l'esmorzar, Albert i Pepa Alós ens han fet un recorregut literari pels edificis més significatius. Una lectura a la Llotja, a la casa de Jaume Roig, a l'església de Sant Nicolau, ... fins la casa d'Ausiàs Marc. Turmeda, Jaume Roig, S. Vicent Ferrer, Tirant lo Blanc i finalment Veles e Vents de Marc.
Ha estat un matí profitós allunyat de la rutina de l'aula i com comentaven els nostres guies, paga la pena imaginar els grans autors valencians per aquests carrers.
És molt recomanable.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Rafa, podries colgar les fotografies per vore les estructures arquitectoniques i altres elements dels llocs on vam estar, com les gargoles, els capitels...